Daguitstap naar Riemst en omgeving.

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 6 juni 2015 07u45 - 22u00
Gery Tours - ENGSBERGSEWEG , 3980 TESSENDERLO

Verslag

Op zaterdag 6 juni deden we een uitstap naar Riemst en omgeving.

Wij vertrokken om 0745 uur bij Gery Tours richting Zichen Zussen Bolder  waar wij verwacht werden in Gasthof Delicia omstreeks 09.00 uur  . Hier konden wij genieten van een lekkere koffiekoek en koffie of thee a volonté.

Om 10.00 uur werden wij verwacht aan het Fort van Eben Emael voor  een rondleiding met gids.

Dit oninneembaar geacht Fort werd door het Belgisch leger gebouwd tussen 1932 en 1935  en was op 10 mei 1940 het doelwit van een Duitse inval en  viel  na amper 31 uur strijd in Duitse handen door een ongelofelijke stunt van een handvol Duitse parachutisten. Hoe ?  Met zweefvliegtuigen, parachutisten en stevig ontploffingsmateriaal. 

Na dit bezoek keerden wij terug  naar Gasthof Delicia voor een uitgebreide driegangen-menu.

Soep van de dag –varkensgebraad of kalkoenfilet met grottenchampignonsaus a la creme, warme groenten, frieten en kroketten – vanilleijsje met slagroom of koffie.

Om 14.30 uur werden wij verwacht aan de ingang van de mergelgrotten van Kanne die haar ontstaan vond al voor de 15de eeuw. Met de stenen bouwden de dorpelingen de lokale kerken en burchten. Het is een doolhof van 300 km . Hoe je zo een blok uit de groeven haalt ontdekten we via de tentoonstelling. Op de gangwanden vind je muurschilderingen van prehistorische dieren. Verder ontdek je waarom champignons het zo goed doen in de ondergrondse kwekerij en hoe brouwers hun grottenbier lageren.  Van dit laatste werd ons ook een glaasje  aangeboden .                            

 

Vervolgens reden we naar het enigste Belgisch wijnkasteel, zeer bekend uit de VTM – serie ZUIDFLANK.  Om 16.30 uur werden we in de rozentuin verwelkomd ; we waren iets te laat. Het domein is maar liefst 22 ha groot en mag  jaarlijks  rekenen op meer dan 15000 bezoekers. Twee  deskundige gidsen  leidden ons door het park, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en de13de eeuwse wijnkelders en we  maakten  kennis met de volledige vinificatie van druif tot wijn in het glas. Als slot werd ons een glaasje wijn aangeboden

Om 18.30 uur werden we dan terug verwacht in het Gasthof Delicia voor een uitgebreide broodmaaltijd en koffie of thee naar believen.

Weer een geslaagde daguitstap met tevreden leden.

Praktisch

Vertrek
7u45 bij Gery Tours, Engsbergseweg, Engsbergen-Tessenderlo
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Reservatie
Uitsluitend bij Willy Willems 0476 97 10 67 willy.willems4@telenet.be
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0476 97 10 67

Meer activiteiten