Bier proeven 2017

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 27 januari 2017 20u00 - 23u00
't Goor - ENGSBERGSEWEG 214, 3980 TESSENDERLO

Verslag

    
Er waren 38 ingeschrevenen: meer dan vorig jaar en als extra pluspunt: een 10-tal nieuwe gezichten , vooral jongeren van rond de dertig.
We hadden weer 7 bieren uitgekozen deels gebaseerd op onze eigen ervaring deels op de lovende kritieken en/of prijzen van internationale jury’s: World Beer Award, Ratebeer, Beeradvocate en Untappd. De verkozenen waren: Postel Blond, Vicaris Quinto, Cornet oaked, Affligem Blond, Herkenrode tripel, Le Fort Tripel en Rochefort 8.
Even na achten waren alle ingeschrevenen present. Onze ondervoorzitter overliep in ’t kort hoe de proeverij zou verlopen en hij legde de klemtoon op de hoofdbedoeling: “een plezierige avond beleven”. Voor de al te verlichte “noodgevallen” was voorzien in een paar BOB’s.
Er waren bieren van diverse aard: een paar pittige, een bruin en ook een paar blondjes (zachte maar sommige ook met body). Kortom een beetje van alles en dat weerspiegelde zich in de scores: de hoppige (bitterder) scoorden minder goed.
Na de eerste proeverij al ging de ambiance omhoog bij een video van A. Rieu met zijn 3 tenoren die “Drink,drink,drink”, het drinklied bij uitstek, zongen. Vanaf het 3de biertje begonnen én het bier én de (karaoke-)meezingers hun effect te hebben: onze presentator, had soms moeite om die verlichte, half benevelde geesten te overstemmen en in bedwang te houden.
Intussen werd achter de schermen, in de keuken en bij de “boekhouding” , hard gelabeurd om alles tijdig klaar te krijgen: inschenken, opdienen, afruimen, afwassen én de scores berekenen!
De uitslag van de wedstrijd (bier en alcoholgehalte inschatten): 1) Greet 2) Marc 3) René. Zij kregen felicitaties van het bestuur en een prijs ( flesjes bier ) plus het handgeklap van de andere deelnemers. Klassement van de bieren: 1) Le Fort (3,7/5) 2) Rochefort 8 (3,53) 3) Affligem (3,44) 4) Herkenrode (3,2) 5) Cornet oaked (3,14) 6) Postel (3,12) 7)Vicaris (2,88). Een hartelijke, dankbare proficiat aan alle medewerkenden voor hun inzet!

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
.
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Meer weten?
Prijs
€ 10,00
leden 8€ niet leden 10€
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

013 66 58 79

Meer activiteiten