Trappist is meer dan bier

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 27 juni 2017 20u00 - 22u00
't Goor - ENGSBERGSEWEG 214, 3980 TESSENDERLO

Verslag

Je laten inspireren door het leven en de spiritualiteit van de zusters en broeders van de trappistenorde. En ondertussen proeven van verschillende soorten trappist van de abdij van Westvleteren !
Deze voordracht , op een enthousiaste en indringende manier gebracht door pastoraal verantwoordelijke van de landelijke gilden Nathan Rijnders, maakte het voor de 40 aanwezigen mogelijk om te gaan kijken binnen de muren van de trappistenabdijen Klaarland in Bocholt en Westvleteren. Uit een interview , dat wij konden meevolgen en beluisteren op een scherm, met de abdis Rebecca en abt Manu hoorden wij dat heel hun dag opgebouwd was rond drie thema’s: solidariteit, zingeving en werk. Zuster Rebecca was vroeger kinderarts en broeder Manu leraar filosofie en godsdienst.
Wij onthouden vooral het enthousiasme van deze mensen: “Hier is het, hier hoor ik thuis. Het trappistenleven hier heeft het hele aardse en God komt daar helemaal in binnen. Samen werken is sterk gemeenschapsvormend en geeft mij een groot gevoel van zinvolheid. Je bent niet waard wat je presteert, maar je bent waardevol omdat je er bent. Je bent er voor God en dat is genoeg. In deze relatie met God is er verbondenheid met alle mensen……….”
Ora en labora – ‘bid en werk’ : de taken van de trappistenorde.
En ondertussen genoten wij van drie lekkere soorten trappistenbier.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Pastorale spreker
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Prijs
€ 3,00
4€ voor niet leden
Reservatie
Norbert van den Hove 013/553 134
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

013/55.31.34