Voedsel Weggooien, zonde toch!

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 24 april 2018 20u00 - 22u00
't Goor - ENGSBERGSEWEG 214, 3980 TESSENDERLO

Verslag

“Samen voedselverspilling vermijden”: dat was de boodschap die de 25 aanwezigen in het ontmoetingscentrum ’t Goor meekregen. Marleen Vandervelden, consulente van de Landelijke gilde, nam ons mee in de wereld van de voedselketen: van het begin tot de eindverbruiker. Zij verbaasde ons met enkele harde cijfers: wereldwijd gaat 1/3de van het voedsel verloren. En dat terwijl bijna 1 miljard mensen honger lijden. Dat voedselverlies vindt plaats in heel de productieketen: vanaf het veld, transport, productie, verpakking, verwerking, tot de eindverbruiker. Per gezin verspillen wij 36 tot 55 kg voedsel per jaar. Dat betekent gemiddeld per gezin een verlies van 300 euro per jaar. 

Jaarlijks gooien alle consumenten samen 475 miljoen euro voedsel in de vuilbak.
Gelukkig ontstaat er een groeiend besef om hieraan iets te doen. Zowel de consument, fabrikant als de overheid werken eraan om deze verspilling in te dijken. Zo is er het Vlaams actieplan om tegen 2020 de voedselverspilling terug te dringen met 15% en tegen 2025 zelfs met 30%.

Andere initiatieven, zoals voedselbanken en sociale kruideniers, krijgen meer en meer aandacht. 
Laat ons zeker onze eigen inbreng niet vergeten: koken met voedselrestjes, kleinere porties klaarmaken, invriezen van overschotten en meer aandacht voor de houdbaarheidsdatum.
Kortom een voordracht om elke dag aan te denken als je met voedsel bezig bent.


Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Van Der Velden M
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
KVLV Engsbergen
Meer weten?
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0496/834 566

Meer activiteiten