Daguitstap naar Mechelen

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 9 juni 2018 08u30 - 21u00
Gery Tours - ENGSBERGSEWEG , 3980 TESSENDERLO

Verslag

Van stiptheid gesproken: om klokslag 8.30 u vertrok de bus met 47 deelnemers naar Mechelen zoals afgesproken in ons programma. 

Eerste stopplaats: Kazerne Dossin, een voormalige legerkazerne waarin het Memorial, museum en documentatiecentrum over de holocaust en mensenrechten is ondergebracht. Onze gids voerde ons mee doorheen de geschiedenis van het Joodse volk vanaf de Middeleeuwen tot de tweede Wereldoorlog. Hoe Hitler dan op een meesterlijke wijze het Duitse volk, dat zo diep gebukt ging onder de schande van de eerste Wereldoorlog , naar zijn hand zette door de massa te bewerken en angst de bovenhand te laten halen, bracht zij op een overtuigende manier.

Na een stevig middagmaal in Dendermonde reden wij met een plaatselijke gids door de stad die ons meer uitleg gaf over het Ros Beiaard en enkele bezienswaardigheden toonde.

Op de plaats waar de Dender in de Schelde uitmondt, werd even halt gehouden. Hier ontstond de naam “Dender-monde”.

En zo werd het tijd voor onze laatste stopplaats: de ambachtelijke brouwerij Dilewyns, waar de Vicaris wordt gebrouwen. Als afstammeling van een brouwersfamilie bracht de oprichter Vincent Dilewyns ons meermaals in vervoering met een schitterend betoog over het ontstaan, het samenstellen van een nieuw logo, het brouwproces, de kwaliteit en het familiaal karakter van zijn brouwerij. Samen met zijn dochters leidt hij dit familiebedrijf tot ongekende hoogte en werd hij meermaals met enkele van zijn bieren gelauwerd. Proevertjes van enkele van zijn bieren, samen met een hapje, zorgden voor een uitstekende sfeer. De degustatie van een bierpraline mocht ook niet ontbreken.

Na het nuttigen van enkele lekkere sandwiches, reden wij voldaan huiswaarts.

Het was stil in de bus: in de roes van tripel Vicaris of onder de indruk van de het verschrikkelijke Holocaust-verhaal ???

Wij kijken nu al uit naar de bestemming en het programma van de 14de ledenreis in 2019 die Willy voor de Landelijke gilde uit zijn hoed gaat toveren. En dat zal weer “top” zijn !


Praktisch

Vertrek
Op de parking van Gery Tours om 8u30
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Prijs
€ 58,00
Wanneer er nog plaatsen over zijn kunnen niet leden aansluiten voor de prijs van 62€
Reservatie
Willy Willems
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten