De achterkant van de media

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • woensdag 20 juni 2018 20u00 - 22u00
't Goor - ENGSBERGSEWEG 107, 3980 TESSENDERLO

Verslag

Voordracht werd gegeven door Bart Cortoos, al 25 jaar journalist bij de VRT. Op de nieuwsdienst werken ongeveer 400 mensen op een totaal van 2000 werknemers bij VRT. Per journaal werken ongeveer 15 ª 20 journalisten en ongeveer 70 mensen in totaal. Inews is de belangrijkste nieuwsbron: op deze website kan iedereen zijn nieuws neerschrijven. Elk bericht moet wel bevestigd worden door minstens 2 bronnen vooraleer het in het journaal komt.

Er bestaan ook enkele codes , waaraan iedereen zich miet houden. Zo moet elke journalist onafhankelijk kunnen werken en mag hij niet gebonden zijn aan een bepaalde vooringenomenheid. De mensen die hij interviewt , moeten respectvol en waardig behandeld worden. 

Tussen de verschillende tv-stations in ons land wordt er meermaals overleg gepleegd om kosten te sparen. Er staat altijd een cameraploeg klaar voor een onverwachte gebeurtenis. Ook wordt er soms gewerkt met externe cameramensen.

Er wordt tegenwoordig meer gefocust op verhalen over mensen en minder op ongevallen, behalve wanneer er door de reportage over het ongeval een boodschap kan meegegeven worden.

Een boeiende avond , gegeven door een gedreven journalist.


Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
VRT reporter
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

Meer activiteiten