Een hemelse combinatie

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 18 januari 2019 19u30 - 23u00
't Goor - ENGSBERGSEWEG 107, 3980 TESSENDERLO

Verslag

Bier en chocolade. Dé producten die België op de wereldkaart plaatsen omwille van hun superieure kwaliteit. Maar bier samen met  chocolade of pralines degusteren ? Wie bedenkt nu zoiets? En toch !
Het was even bang afwachten: onze traditionele bierproefavond, die al zoveel jaren succes kende, vervangen door een voordracht over bieren en chocolade ? Geen uitdaging meer voor de deelnemers om zoveel mogelijke smaken van bieren te herkennen ?
Uiteindelijk mochten wij toch een dertigtal mensen verwelkomen en was het resultaat  meer dan behoorlijk. De meesten waren zeer tevreden, slechts enkelen  hadden heimwee naar het oude recept.
Maar lesgever Geroen Vansteenbrugge uit Waregem is zo gefascineerd door bieren en chocolade. Weinige brouwerijen in België heeft hij niet bezocht, hij kent zelfs het Engsbergse bier Dief, en zijn kennis en inspiratie over chocolade heeft hij van zijn vriend en dorpsgenoot chocolatier Stijn Vanhoudt. Op een sublieme wijze dompelde hij ons de hele avond onder in de magie van bieren en pralines. Met zijn West-Vlaams accent en een flinke dosis humor bleef hij ons een hele avond boeien.
Wimpers Times, Where beer meets, Moose blues, Gouden band en Adriaen Brouwer Oaked waren de te proeven bieren. Ooit gehoord van Mumbai, Where Parel, Canelle, Blueberry of Grenoble: allemaal handgemaakte pralines ! Wie voor de pauze goed had opgelet, kon de drie vragen gemakkelijk beantwoorden en dankzij de schiftingsvraag won Didden Yolande een mooi en lekker pakketje bieren. Op het einde van de voordracht mochten de aanwezigen een kwotering geven voor de beste combinatie van de geproefde bieren en pralines: het lichtzure, bruin Adriaen Brouwer Oakes met de praline Grenoble kwam als beste uit de bus.
Bier en chocolade: klinkt als keihard vloeken in de kerk, maar smaakt…….hemels !!!!

Ludo Camps.
Secretaris Landelijke gilde Engsbergen.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Geroen Vansteenbrugge
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Prijs
€ 10,00
Niet leden €12
Reservatie
Inschrijven kan van 11 december 2018 tot en met 11 januari 2019
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

013/530 096 of 0476/971 067

Meer activiteiten