Lekker fruit uit eigen tuin

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 19 februari 2019 19u30 - 22u30
't Goor - ENGSBERGSEWEG 107, 3980 TESSENDERLO

Verslag

Op onze uitnodiging van deze voordracht sierde een mooie foto van een klein manneke dat zijn tanden zette in een sappige aardbei! En het eerste wat onze lesgever vertelde, was dat aardbeien niet behoorde tot de familie van het fruit, maar een groente was. Om maar te zeggen: onze lesgever, André Meyermans, wist waarover hij kwam vertellen. Je hoort, voelt en ziet dat hij een eminentie is in deze materie. Op een eenvoudige, verstaanbare en duidelijke manier, doorspekt met talloze voorbeelden, wist hij de 15 aanwezigen te boeien gedurende 2,5 u. Zijn presentatie op een scherm, aangevuld met zijn aantekeningen op een Flip-over, zullen er mee voor  zorgen dat wij, bij de uitbreiding van ons fruittuintje, de juiste aankopen zullen doen.
Nu weten wij tenminste dat wij enkel appelboompjes mogen kopen geënt  op wild hout, perenbomen moeten dan weer dubbel geënt zijn, de beste kersen krijg je op een onderstam  van vogelkers. En wil je echt een klein, elegant, ziektebestendig en een weinig onderhoud vragend appelboompje: koop dan een “ballerina”.
Kruisbestuiving, zelfbestuiving, beste plantperiode, grondsoort, grondvochtigheid, snoeien, al deze items passeerden de revue en maken van ons amateurfruittelers van de beste soort.
Behalve wanneer de Japanse fruitvlieg gaat toeslaan: bij gebrek aan een natuurlijke  verdelger gaan wij hier ook dezelfde weg op als de buxusmot.
En als je lekkere kersen wilt: laat de kersenbomen nooit met hun voeten in het water staan.

Wordt vervolgt: tweede deel op dinsdag 26 maart 2019 om 20 u in ontmoetingscentrum ’t Goor.
Dan gaat André verder in op kleinfruit: bramen, bessen , druiven, ….
Iedereen welkom.

Ludo  Camps.
Secretaris Landelijke gilde Engsbergen.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Tuinlesgever
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

013/55.31.34 Norbert van den Hove

Meer activiteiten