En ze leefden nog lang... en gelukkig!

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 19 november 2019 20u00 - 22u00
't Goor - ENGSBERGSEWEG 107, 3980 TESSENDERLO

Verslag

Pastoraal verantwoordelijke, Nathan Rijnders, verwelkomde de 16 aanwezige leden met het voornemen om iedereen wat bij te brengen over een “handvol zaden van geluk” en “hoe wij ze moeten zaaien”. Aan de aanwezigen werd een vrije bijdrage gevraagd voor Trias, de ontwikkelingsorganisatie van de Landelijke gilde. Een mooie  gift van 154,20 euro werd aan Nathan overhandigd.
Het  filmpje de “Rat race” van ons dagelijks leven zette iedereen met twee voeten op de grond. Wat maakt gelukkig ? cola, pannenkoeken, voetbal, verre reizen ? ….. Dat  proberen reclamemakers ons ten minsten doen te geloven.  Enkele stellingnames maakten het niet gemakkelijker : “Werken wij om te leven, of leven wij om te werken ?” “Maakt het streven naar geluk, ons ook gelukkiger ?” “Zou het kunnen dat ons hardnekkig streven naar geluk, ons depressief maakt ?” “Geluk… is dat kunnen doen wat je wilt ?” “Maakt geld gelukkig ?”
Misschien zou ons enige doel in ons leven moeten zijn: ons bevrijden van al wat wij niet nodig hebben . En …. waarschijnlijk is er  geen vast recept voor geluk.
En dan, een kanjer van een levenswijsheid gebaseerd op het oude Chinese Taoisme: “Vraag niet aan je kinderen om te streven naar een fantastisch leven. Zulk een streven lijkt op het eerste zicht normaal, maar drijft mensen naar de afgrond. In de plaats daarvan, help ze liever om het wonderlijke en fantastische te zien van het gewone leven. Toon ze het plezier van het proeven van tomaten, appels en peren. Toon ze hoe ze moeten wenen wanneer huisdieren en mensen sterven. Toon ze het  oneindige geluk van een schouderklopje. Laat de gewone dinges des levens spreken”.
Voor mij is geluk: thuiskomen en weten dat er iemand op je wacht: je vrouw, je kinderen.  Je kleinkinderen…..

De aanwezigen en Lg Engsbergen doneerden samen goed €150 voor Trias

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Pastorale medewerker Landelijke Gilden
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

013/55.31.34 Norbert van den Hove

Meer activiteiten