Kerstwake

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 24 december 2019 19u00 - 21u00
Kerk Engsbergen - ENGSBERGSEWEG z/nummer, 3980 TESSENDERLO

Verslag

De deuren van de kerk gingen open om 18 uur en dadelijk waren er al gelovigen die een plaats zochten in de kerk. Om 18 u 30 begon het koor de kerk te vullen met oude kerstliederen.
Tijdens een onderbreking in deze uitvoering werd een mooie tekst voorgelezen over de eerste kerststal in Greccio (midden Italië) in 1223. Deze kerststal werd door de heilige Franciscus opgezet met levende mensen en dieren.
De misviering werd door de parochieploeg en Pater Edward georganiseerd. Op klokslag 19 u begon de viering met de intrede van twee engelen, vergezeld door Pater Edward die het kindje Jezus droeg, samen met de parochieploeg. Aan de kribbe kondigde Pater Edward aan dat Jozef en Maria geen plaats hadden in
de herberg en alzo een onderkomen dienen te zoeken in een stal.
Het parochiekoor werd aangevuld door verschillende professionele zangers die gedurende heel de misviering hun beste stem lieten horen om de kerstmis heerlijk op te vrolijken.
In de kerk waren er 150 gelovigen. Na de misviering werd door de Landelijke Gilde van Engsbergen aan 92 aanwezigen in het Goor heerlijke warme wijn, chocomelk en smakelijk gebak aangeboden.
Al de aanwezige kinderen en ouders hebben genoten van deze heerlijke versnaperingen!

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Engsbergen
Samana - parochieraad
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

013/55.31.34 Norbert van den Hove

Meer activiteiten